Antoni Riera Font

antoni riera font adia edicions

Santa Margalida, 1969

Vaig néixer a Santa Margalida el primer dijous de 1969, encara que Manacor em va adoptar quan encara no havia complit els dos anys. De petit, vaig jugar entre taulons, motllures, llistons i galtes serrades a biaix o a escaire i aviat vaig descobrir la sensibilitat calenta de treballar la fusta. Sempre vaig pensar que seria arquitecte, dibuixaria mobles i aixecaria escultures. Paradoxalment, als devuit anys, encara que la motivació diuen que és la causalitat vista per dins, vaig optar per estudiar Economia.

Avui no concep la meva trajectòria vital sense les condicions de producció del discurs econòmic (teories, models, metodologies,..) però tampoc sense la capacitat de divulgar-lo amb coherència i precisió a través de la paraula.

Sempre he pensat que una paraula desajustada és una manera injusta de dir, de fer i, fins i tot, de ser, capaç com és de rompre l’equilibri, l’harmonia que dóna tot allò mesurat i just. És des d’aquesta passió i respecte per la paraula que escric, tant quan fil un article científic com quan m’acost a les columnes d’opinió d’un diari o traç un malabarisme de metàfores i d’imatges en un vers.

Per a mi la poesia és anar oblidant el que s’ha vist per anticipar el que es comença a veure, com acció d’una memòria que desaprèn per recordar l’avenir que encara no ha arribat. Un que escriu és un que fa lloc.

×
×

Cart