Joan Vigó

joan vigó adia edicions

Barcelona, 1964

Amb un sentiment constant d’estranyesa i d’habitar un marge, sempre m’ha posseït la voluntat d’expressar la complexitat de la condició humana. Per això també experimento amb fotografies que pretenen retratar els vestigis humans sense els humans. Des de ben petit la imaginació va compensar el món que m’era hostil i descobrir la lectura ha esdevingut un dels plaers més intensos i perdurables, juntament amb la música (des del jazz dels 40-50 a Lou Reed, des de Bach a Waits o Purcell).

Vaig deixar penjades les carreres de psicologia i criminologia quan només quedava un curs. Com sempre, feliçment, el monstre autodidacte va guanyar la batalla.

He escrit lletres de cançons, contes, guions i he fet collages, ràdio. He col·laborat en molts projectes que sovint no han reeixit. El 2015 vaig fer d’actor i guionista del curtmetratge Ponerse al día, dirigit per Pep Bonet. El 2017 vaig publicar el primer poemari (Pastor d’antenes) amb LaBreu Edicions, que em publicarà també la primera novel·la: Haiku a Brooklyn. Des de 2007 construeixo la meva memòria externa a mafiamental.blogspot.com

Intento que la meva poesia pugui tant ser escoltada en recitals com ser llegida en la intimitat més introspectiva.

×
×

Cart