Marta Barceló

Palma, 1973

Llicenciada en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona, també ha realitzat estudis de circ al The Circus Space de Londres.

La seva trajectòria està molt lligada a la productora pròpia Res de Res i en Blanc, on va treballar durant vint anys com a creadora, actriu, trapezista, codirectora o autora de les seves obres de teatre gestual, circ i text.

Des del 2005 treballa ininterrompudament de guionista en sèries de ficció emeses a la televisió autonòmica balear (Vallterra, Treufoc, Pep…).

El 2012 l’espectacle «(remor)», del qual va ser coautora, cointèrpret i codirectora, va guanyar el Total Theatre Award al Fringe Festival d’Edimburg. Ha guanyat el Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears amb Abans que arribi l’alemany (2016), el torneig del Temporada Alta de Girona (2016); també el Transatlántico de Buenos Aires (2017) amb Tocar mare. També ha guanyat el Premi Palanca i Roca dels Premis Ciutat d’Alzira (2020) per l’obra Anar a Saturn i tornar. Ha treballat el teatre breu i la novel·la infantil. N’és un exemple la novel·la Lúnia (Premi Guillem Cifre de Colonya). Actualment és codirectora del C.IN.E. (Centre d’Investigació Escènica de Sineu).

×
×

Cart