Ramon Mas

ramon mas adia edicions

Sant Julià de Vilatorta, 1982

Tot i ser fill de Sant Julià de Vilatorta, vaig néixer a Vic, a principis del 1982. De vida que es pugui demostrar amb documents tinc la partida de naixement, una llicenciatura en Filosofia i un passaport caducat. L’únic que m’ha fet algun servei ha estat el tercer.

He editat els meus propis fanzines des dels setze anys, en català i castella indistintament. Projectes amb noms estranys i distribució invisible, com Blaster Kombo, Digresiones y disquisiciones, Vull fer un fanzine, Revista de Tractors o Les Males Herbes, que tres anys després es convertiria en editorial i comando contracultural a mitja jornada.

Als dinou i als vint-i-dos vaig publicar els primers versos a l’editorial Emboscall, dos llibres de joventut dels que no renego però que tampoc reivindico. El 2007 en va venir un tercer, La mort de la paraula, que volia ser un poema narratiu de tall filosòfic sobre el llenguatge com a mecanisme de control, i sobre la seva impossibilitat per a expressar res que fos viu. Després d’això, per coherència amb la pròpia tesi, vaig deixar d’escriure versos (si més no de manera conscient).

En prosa he escampat relats i articles per fanzines i revistes com La lluna en un cove, Les Males Herbes, La escuela Moderna, ¡Acabáramos!, La conxinxina o Cor pelut; i he publicat les novel·les breus Crònica d’un delicte menor (L’Albí, 2012) i Mentre el món explota (Males herbes, 2014), aquest últim signat com a Roderic Mestres. El setembre del 2017 edicions de 1984 em publicarà una novel·la de contes titulada Afores.

Paral·lelament a tot això he estat involucrat en l’underground musical des de fa gairebé vint anys, organitzant concerts i quedant-me afònic en bandes de punk i hardcore com Time to change, Dust & Bones o FP. Amb aquests últims hem enregistrat quatre discos llargs i alguns e.p.’s. Tot plegat sense abandonar mai la filosofia D.I.Y. Actualment també faig lletres i canto amb el grup de folkpunk Matagalls, ubicat al baix Montseny, on resideixo des del 2016.

×
×

Cart